Pagina 1 van 1

Dashboardlicht Jimny van 2H naar 4H

BerichtGeplaatst: wo jan 12, 2022 10:59 pm
door MvR
Ik heb een 2001 Jimny (dus nog met de tweede pook tussen de voorstoelen).

Op het internet en in het Jimny instructieboekje VAN EEN LATER MODEL (want drukknoppen...) staat verschillende info over wat er gebeurt wanneer je van 2H naar 4H gaat.

Internet (BigJimny): 'wanneer je van 2H naar 4H gaat, gaat het groene lampje van OFF -> FLASHING'
Instructieboekje (later model dus_: 'wanneer je van 2H naar 4H gaat, gaat het groene lampje van OFF -> ON'

Wie weet nou precies hoe het met een 2001 Jimny zit?

Menno

Re: Dashboardlicht Jimny van 2H naar 4H

BerichtGeplaatst: do jan 13, 2022 3:27 pm
door MvR
Opgelost! Mijn 2001 Jimny en het latere-datum instructieboekje matchen niet. Oudere Jimny's hadden een andere manier van laten weten dat 4wd het doet.

Re: Dashboardlicht Jimny van 2H naar 4H

BerichtGeplaatst: ma jan 17, 2022 11:20 am
door Grabber
Fijn! Doet ie het goed?
Ideale tijd voor een beetje klussen in het bos met de Jimny :D

Re: Dashboardlicht Jimny van 2H naar 4H

BerichtGeplaatst: wo jan 19, 2022 5:21 pm
door MvR
Boswerk gaat volgende week weer beginnen. Eerst dode / slechte /zieke bomen weghalen en dan zien wat we 'overhouden'. Veel bomen hebben te lijden gehad van de droge zomers in '18, '19 en '20. Sparren (fijn + douglas) en berken zijn de grootste slachtoffers. Ik plaats geen naaldbomen meer terug; dat worden wel loofbomen. Gezien mijn leeftijd zie ik ze niet meer groot worden, maar dat is voor de volgende generatie.

Die kale plekken gaan ook nog een doel dienen. Ik heb het plan om het met de juiste (dus geen invasieve soorten) bloemen in te zaaien voor de bijen. Voorlopig valt er een hoop licht op de grond dus dat komt wel goed. Maar, hier weet ik nog niet veel van. Moet me laten voorlichten door deskundigen.

De auto ondertussen: nieuwe radio, nieuwe antenne en nieuwe klok geplaatst. De linker speaker leek dood en nadat ik de bekleding had weggehaald zag ik dat het pennetje waar de zwarte kabel (-) op zit, doorgeroest is! Tijd voor een nieuwe als ik zover ben. En ik zag wat lekkage bij de stuurbekrachtiging-pomp. Moet me daar nog in verdiepen. Lekkage lijkt 'hoog' te zitten, onder het tankje.ij

Voorlopig rijdt hij prima.

Ik zag dat de grootste Jimny dealer van NL, Pijnappel in Apeldoorn, een flesje Tunap in de tank gooit na iedere onderhoudsbeurt. Daar wil ik wel eens meer over weten. Wie weet het?

Re: Dashboardlicht Jimny van 2H naar 4H

BerichtGeplaatst: wo jan 19, 2022 9:51 pm
door Muddy Bandit
Dat is reinigingsspul.... dat spul werkt altijd goed, is het niet voor de auto dan is het wel voor de omzet. :mrgreen:

Re: Dashboardlicht Jimny van 2H naar 4H

BerichtGeplaatst: do jan 20, 2022 8:31 pm
door dick
Zou niet te veel geloven in dat spul,de verkoper daar is t het beste voor is mijn idee.

Fijnsparren hebben te lijden van de letterzetter,douglassen vind ik nog mee vallen vooral de eiken hebben in hoenderloo t heel zwaar en de oude beuken.

Berken alleen op de hogere koppen pas nog weer curcus gehad op terlet over boomziektes en zwammen maar daar hadden de berken bijna allemaal de berkenzwam oftewel gauw kappen zodat je t veilig houd en nog iets voor de kachel hebt :mrgreen:

Komende zaterdag weer eiken snoeien met de hoogwerker en klimmen maar op die plek hebben we vorige week de slechten uitgezaagd maar dat waren 8 eiken en de rest beuken.hier op de zandgronden langs de IJssel gaat t nog best redelijk met de oude eiken

Re: Dashboardlicht Jimny van 2H naar 4H

BerichtGeplaatst: do jan 20, 2022 9:05 pm
door MvR
Iemand in de buurt heeft ook een hele rij oudere beuken laten kappen aan een bosrand/rand van zijn terrein. Voorbijgangers schreeuwen moord-en-brand zonder dat ze er verstand van hebben. Nu krijgen de jongere bomen (ook al wel 10 - 20 jaar oud) de kans om zich te ontwikkelen. Ziet er prachtig uit. Allemaal jonge(re) bomen die nu vól in het licht komen te staan. En ja, hij kan wel een paar jaar stoken.

Ja ik heb al heel veel berken kleingezaag afgelopen jaar. En er gaan er nog wel meer binnenkort. Na iedere storm is het prijs. Opvallend is dat we niet veel stormen hebben gehad het afgelopen jaar.

Over eiken: toen we het perceel kochten hebben we meteen de randen die langs de openbare weg en paden gaan goed bekeken en heel veel weggehaald. Veelal eiken die het heel zwaar hadden. Verzekerings-technisch is dat wel verstandig als er iets gebeurt.